Schietcentrum Nieuws

Welkom op de Nieuwspagina van onze website. Lees de laatste nieuwtjes en verhalen over ons Schietcentrum en haar Activitieten. Blijf op de hoogte en lees onze nieuwsrubriek regelmating.

We schrijven ook achtergronden van Activitieten en ervaringen.

Laatste Nieuws

Nieuw Transportsysteem Deel 2

Nieuw Transportsysteem Deel 2

Werk in uitvoering!

De afgelopen dagen is er erg hard gewerkt om 6 banen om te bouwen en te voorzien van een mooi modern transportsysteem voor de schietkaarten. Wat is er nu veranderd vraag je je misschien af. Nou, het oude systeem was aan vervanging toe maar de fabrikant is gestopt dus daar kwam geen support meer vandaan. Het belangrijkste aan het transportsysteem wat veranderd moest worden is de wijze van besturing en de afstandsmeting.

Het oude systeem ging na indrukken van een afstandknopje, er als een haas van door en moest daarna abrupt tot stilstand komen. Omdat er een soort pulstelsysteem gebruikt werd, konden de snelheidswisselingen veroorzaken dat het nylon koord ging slippen. Hierdoor gaat de meting/telling fout en bleven de kaarten soms heen en weer wiebelen. In slechtste geval brak het nylon koord soms ook.

Het nieuwe systeem stuurt de elektromotoren aan met een frequentieregelaar, de schietkaarten gaan nu voorzichtig opstarten, maken dan wet snelheid en worden dan ook langzaam afgeremd. Hierdoor zullen er niet snel defecten ontstaan. Hoewel een nieuw systeem vaak wat kinderziektes kan hebben verwachten we dat dit minimaal zal zijn. Maar als dit toch zou gebeuren kan men op afstand de storing bekijken en verhelpen. dat is natuurlijk meer van deze tijd.

Wij hopen dat de schutters hier ook blij van worden en vernemen we graag jullie ervaringen. Wanner worden de andere 6 banen omgebouwd? dat zal nog bepaald worden. Zoals jullie weten zal het schietcentrum ieder jaar een deel van het centrum moderniseren. En de luchtafzuiging staat ook nog hoog op ons lijstje om te moderniseren. We gaan eerst even alle ervaringen aankijken de komende weken en mochten er aanpassingen blijken nodig te zijn dan is dat de les voor de volgende 6 banen. Ondanks dat we de banen 7 t/m 12 nog niet hebben gemoderniseerd, zijn wel de voorbereidingen getroffen, zodat niet weer het hele plafond opengetrokken moet worden. De motoren zijn namelijk allemaal naar voren verplaatst. Hiermee is alvast ruimte gemaakt voor de nieuwe luchtafzuigingsbuizen die langs de ramen van de kantine gaan lopen.

Nieuw transportsysteem deel 1

We gaan 6 van de 12 transportsystemen moderniseren

Voor sommige is het bekend, maar het schietcentrum zal ieder jaar een modernisering doorvoeren op, in of aan het schietcentrum. Morgen, 30 juni is het zo ver. op de hele van de schietbanen worden de transportsystemen voorzien van nieuwe besturing. Het huidige systeem is van een fabrikant wat niet meer bestaat, dus ook service is bijna niet meer te krijgen.

Om deze reden zal het schietcentrum donderdag en vrijdag, 30 juni en 1 juli, dicht blijven voor de verbouwingen. Op de website kun je dit weekend wat informatie er over vinden op de pagina over de technische achtergrond van het schietcentrum.


Activiteit Service Pistol bekendmaking

Activiteit Service Pistol bekendmaking

Het is weer gestart! Training Service Pistol onder leiding van ervaren instructeur.

We hebben in juni en Juli trainingen kunnen organiseren. Vorige keer in april was voor een groter deel van de mensen te kort dag. Vandaar dat we nu een paar datums hebben gekozen waarbij iedereen ook de agenda passend kan hebben of maken.

Inmiddels hebben we twee van deze trainingen gehad in 2021 en onlangs in april, beide sessies zijn door alle deelnemers ervaren als een super ochtend. Ben je benieuwd, kom kijken. Wil je mee doen, super! ga dan naar het aanmeldformulier.

Wij vernemen ook dat er leden van de verenigingen zijn die nog niet een eigen wapen hebben maar er graag aan meedoen. Voor de eenvoud om het te organiseren is het voorhanden hebben van een eigen pistool of revolver een pré. De regels stellen nu eenmaal dat verengingswapen alleen door de bestuursleden onder toezicht mogen worden uitgedeeld. Dat betekend dus dat leden het hier met hun bestuur over moeten hebben of de vereniging dat kan en wil ondersteunen.

Wanneer uw bestuur hierin wil faciliteren dan kunnen we bekijken of zaterdag 16 juli in de middag deze mogelijkheid kunnen invullen. Neem contact op met de werkgroep Dynamische activiteiten om dit kenbaar te maken.

Officieel De opening nieuwe website

Officieel De opening nieuwe website

Met trots kunnen we de leden van verenigingen op een mooie moderne manier voorzien van nieuwe informatie en ook onze activiteiten die we organiseren.

Naast de laatste nieuwtjes kun je ook achtergronden lezen over het Schietcentrum, zoals de techniek of de geschiedenis. Omdat we ieder jaar voornemens zijn het Schietcentrum te moderniseren, zullen we de ideeën of resultaten dan ook hier op de website delen.

Ook hebben we voor onze bezoekers een informatie pagina met route informatie en de openingstijden. Hiervandaan kun je ook kijken welke verenigingen komen schieten en op welke dag hun clubdag is.

Doe er je voordeel mee en kijk met regelmaat op de website.