Schietcentrum

Dynamic Service Rifle

Wat is Dynamisch Service Rifle en Wie is APS?

In de zomer van 1993 is door de NPSA de eerste Dynamic Service Rifle (DSR) proefwedstrijd gehouden. Iets wat later een groot succes bleek te zijn. De grondleggers van deze wedstrijden zijn Rens en Mariëtte van de Pas, Rik Klinkhamer en Marcel Zwarts. In 1994 is daarom de Association for Practical Shooting opgericht.

APS is een landelijke vereniging die wedstrijden organiseert door het hele land. APS is erkend door de KNSA en heeft 2 doelstellingen;

  • Het bevorderen van de schietsport in het algemeen.
  • Het organiseren van Dynamische schietwedstrijden (hoofdzakelijk) voor geweer

In principe ben je lid bij een vereniging en ben je in bezit van een verlof en eigen wapen. ASP is dan de kers op de taart naast je eigen vereniging, zodat je kan deelnemen aan deze dynamische wedstrijden in het hele land.

De contributie bedraagt €25,- per jaar.

Je begint als aspirant lid bij APS (ook al ben je gevorderd schutter).
Voordat je aan wedstrijden deel mag nemen dien je eerst de DSR-basiscursus te doen na je aanmelding krijg je daar een uitnodiging voor, het is momenteel behoorlijk druk met nieuwe aanmeldingen dat kan dus even wat tijd kosten.

De kosten voor de DSR-basiscursus zijn €50,-.
Als je geslaagd bent kan je deelnemen aan de wedstrijden.

Wat kun je verwachten?

APS maakt iedere wedstrijd weer een feestje, over de baan heen zijn stages verdeeld. Je krijgt dus doelen op lange afstanden en naar mate je dichter aan de achterzijde van de baan komt wordt het meer precisie schieten.

In sommige gevallen krijg je naast het schieten op doelen ook nog een neven taak. Kijk dat is de brein trainen! Niet alleen maar rennen en schieten, maar ook nadenken en scherp blijven. Er zijn ook wedstrijden die in duo vorm gedaan worden. Tijdens de Pasen had men een wedstrijd in Ochten waar men een mandje met eitjes moest mee sleuren over de baan en op elke stage een eitje achterlaten. Dus niet vergeten!!

Elke wedstrijd wordt vooraf gegaan door een serieuze briefing. Safety first! Hier nemen ze het parcours door en eventuele tips. Op de baan zijn veel Marshalls te vinden die alles in de gaten houden, zo ook een wapenmeester.

Super leuk, zeker als je met service rifles bezig bent en graag meer wil dan op 1 plek te staan schieten.

 

Wil je meer weten of impressies zien, ga naar de website van APS. Ook als je lid wil worden naast je eigen vereniging kun je daar een inschrijfformulier downloaden.

 

https://APS-DSR.nl

Wil jij ook APS-DSR
naar Pannerden halen?

Vul dan onderstaande enquete in. Hiermee kunnen we als schietcentrum zien of er genoeg interesse is om deze Dynamische schioetsport naar schietcdentrum Pannerden te halen.

Dynamic Service Rifle To Pannerden!!